[O1] Gdzie można kupić śrubki beżowe do boczków i mocowania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peti-22822
    Classic
    • 2010
    • 31

Na 99,9% miałeś walniętą cewkę. Moja "laleczka" z tym samym silnikiem miała podobne objawy. Jak jechałem w nocy silnik nie równo pracował. Podczas parkowania zgasł w poprzek parkingu :/. Ponownie odpaliła, ale tylko na czas parkowania (pewnie nie chciała żeby właściciel się mordował o 24 w nocy). Po próbie ponownego odpalenia odmówiła posłuszeństwa. Sprawdzenie pompy, filtra węglowego paliwa, czyszczenie kopułki.... nic... No to hol do mechanika (żadnego palenia na pych, rozrząd na pasku i można przestawić). Koleś podpiął się VAG-iem, no i zonk. Mechanik do du... sam pokazywałem mu jak ma brykać po programie (miałem cykora żeby nic nie poprzestawiał). Powiedziałem mu, żeby nie trzymał na zapłonie za długo bo cewkę szlag trafi (koleś zrobił przy tym oczy jak 5PLN). Były 2 błędy, sondy lambda i kąta przepustnicy. Po wykasowaniu poczułem swąd palących przewodów no i masz Ci babo placek. Cewka wyparowała. Ale z dwojga złego doszliśmy do przyczyny usterki :d. Po wymianie cewki autko pali na 1/2 tyka Nie jestem w stanie tak szybko puścić kluczyka. Pali jak dwie igły no i wydaje mi się, że jest mocniejsze, trzyma obroty jak ta lala Dodam jeszcze, że przed awarią musiałem ją lekko przytrzymać przy rozpalaniu no i czasem nie chciała ponownie wystartować.
  • amperek
    Drive
    • 2009
    • 88
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Witam jak w temacie gdzie można kupić śrubki koloru beżowego(torx) te co się przykręca nimi boczek oraz te mocowania (zatrzaski) co wchodzą w blachę i w nie właśnie wkręca się te śrubki. Proszę o jakieś info gdzie można to nabyć z góry dzięki pozdrawiam.
    Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
    Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

W ASO

Idziesz pokazujesz paluchem na ekranie w ich ETCE co potrzeba i sciagna. Mozna pytac w VW bedzie pewnie taniej

Chyba ze komus zostaly po rozbiorce auta ;0
      Spritmonitor.de

Komentarz

• amperek
        Drive
        • 2009
        • 88
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

śrubki można by było kupić używane natomiast zatrzaski chciałem nowe bo moje są wyrobione, a nie można gdzieś kupić tego od ręki bo w ASO to pewnie trzeba czekać parę dni.
        Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
        Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

Pracuję...